Европейският парламент прие днес строги правила, които ще принудят бизнесите

...
Европейският парламент прие днес строги правила, които ще принудят бизнесите
Коментари Харесай

ЕП с нови правила: Еднакво заплащане за жените и мъжете

Европейският парламент одобри през днешния ден строги правила , които ще принудят бизнесите в Европейски Съюз да бъдат транспарантни във връзка с заплатите, с цел да се подсигурява равностойно възнаграждение на дамите и мъжете , и ще вкарат евентуални санкции за дискриминация в заплащането.

Официалните данни за 2020 година демонстрират, че дамите получават приблизително с близо 13% по-малко на час от мъжете за една и съща работа в 27-те страни от Европейския съюз. Според новите правила служащите могат да изискат да узнаят самостоятелните и междинните равнища на възнаграждение, разрушени по пол, на тяхното работно място. В изказването на Народното събрание се показва:

„ Тайната на заплащането ще бъде неразрешена. “

Други правила плануват, че в случай че обещано сдружение има най-малко 100 чиновници, то би трябвало постоянно да разгласява информация за разликата в заплащането на дамите и мъжете . Компаниите ще би трябвало да договарят с представители на личния състав, в случай че има разлика от 5%. Лицата, които нарушават някое от разпоредбите, подлежат на наказания, в това число санкции.

Разликата в заплащането на дамите и мъжете е друга в целия блок . В Люксембург тя е единствено 0,7%, само че доближава 15,8% във Франция и 18,3% в Германия, до момента в който в Латвия тя е 22,3%.

Европейска комисия предложи разпоредбите за първи път през март 2021 година Преди да бъдат признати, те би трябвало да бъдат публично подписани от Европейския съвет , който съставлява страните членки. След това страните от Европейски Съюз ще би трябвало да стартират да вкарват разпоредбите в националните си законодателства в период от три години след публикуването им в формалния вестник на блока.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР