Европейският парламент потвърди, че завежда дело срещу Европейската комисия заради

...
Европейският парламент потвърди, че завежда дело срещу Европейската комисия заради
Коментари Харесай

ЕП съди ЕК заради Унгария

Европейският парламент удостовери, че завежда дело против Европейската комисия поради освободените през декември 10 милиарда евро за Унгария. Това реши Председателският съвет на Европарламента, като по този метод поддържа решението на Комисията по правни въпроси. Сега ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола би трябвало да разпореди на юридическата работа на Народното събрание да стартира процедурата в Съда на Европейски Съюз.

Преди срещата на върха през декември предходната година Европейска комисия размрази 10 милиарда от замразените средства за Унгария, което беше изтълкувано от евродепутатите, като опит на Брюксел да си обезпечи поддръжката на Виктор Орбан за започването на договаряния за участие с Украйна.

Еврокомисията години наред подлага на критика Унгария поради проблемите с върховенството на закона в страната и е замразила множеството фондове за страната. Според някои от от евродепутатите, Европейска комисия е отблокирала 10-те милиарда за Будапеща без страната да е изпълнила нужните промени.

Европейска комисия отхвърли обвиняването, че решението за размразяването на част от средствата за Унгария е обвързвано с решението за започването на договаряния с Украйна. Говорител на Европейска комисия сподели през днешния ден, че Европейска комисия е работила в цялостно сходство с правото на Европейски Съюз и ще пази решението си пред съда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР