Европейският парламент поиска незаконното излъчване на спортни събития на живо

...
Европейският парламент поиска незаконното излъчване на спортни събития на живо
Коментари Харесай

Европарламентът одобри стратегия срещу онлайн пиратството в спорта

Европейският парламент изиска противозаконното лъчение на спортни събития онлайн в интернет да бъде блокирано в действително време, а правата на уредниците да бъдат укрепени. В отчет, признат през днешния ден, евродепутатите показаха своите оферти за противопоставяне на онлайн пиратството в спорта. Докладчик по тематиката беше българският европредставител Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

" За уредниците на спортни прояви главно предизвикателство е пиратството на спортни събития, които се излъчват онлайн. Проблемът със съществуващите ограничения е, че правоприлагането настава прекомерно късно. Докладът приканва Комисията да обясни и приспособява настоящото законодателство по метод, който би дал опция за издаване на разпоредби за блокиране в действително време на достъпа до или отстраняването на неразрешеното онлайн наличие ", съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация в Европарламента.

Според евродепутатите съществуващите правила би трябвало да бъдат приспособени, с цел да се обърне внимание на характерната краткосрочна стойност на спортните събития, излъчени онлайн. За задачата те упорстват за въвеждане на съответни ограничения, с цел да се подсигурява незабавното унищожаване на противозаконното наличие при ефикасни гаранции.

" Като се има поради, че противозаконните предавания на спортни събития са най-вредни през първите тридесет минути от появяването им онлайн, тези предавания би трябвало да бъдат премахвани или дезактивирани неотложно и не по-късно от тридесет минути след известяван от страна на носителите на права или на тестван приближен адресант на сигнали ", се споделя в отчета до Европейската комисия.

За да се подкрепи оправянето с казуса, евродепутатите приканват Европейска комисия да обясни и усъвършенства актуалната рамка на Европейския съюз по отношение на правата върху интелектуалната благосъстоятелност за спортни събития, излъчени онлайн, които понастоящем не са обект на отбрана на авторското право. Също по този начин да бъдат въведени специфични разпореждания по отношение на правата на уредниците на спортни събития, за които лицензирането на ТВ права е главен източник на доходи.

" Следва също по този начин да бъде насърчено по-ефективно законното предложение на спортно наличие в Европейски Съюз и да бъде улеснен онлайн достъпът на потребителите. Отговорността за противозаконни спортни излъчвания следва да се носи от доставчиците на стрийминг и платформите, а не от последователите или потребителите ", разясняват евродепутатите.

Докладът беше признат с 479 гласа " за ", 171 " срещу " и 40 " въздържал се ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР