Европейският парламент одобри пет закона от екологичния пакет Подготвени за

...
Европейският парламент одобри пет закона от екологичния пакет Подготвени за
Коментари Харесай

Европарламентът одобри нови закони в областта на климата

Европейският парламент утвърди пет закона от екологичния пакет " Подготвени за цел 55 ", съгласно който излъчванията на парниковите газове би трябвало да намалеят с 55% до края на десетилетието.

Сред тези текстове е така наречен Механизъм за въглеродна промяна по границите. Той планува въвеждането на такси за въглеродните излъчвания, отделяни при произвеждане на вносни артикули от трети страни.

 
Това е от огромно значение и е в действителност историческо. За първи път ще стартираме да желаеме от производителите да заплащат за импортираните излъчвания на въглероден диоксид. За първи път в света ще се ползва сходна цена за въглерода. Надяваме се това да подтиква и други райони по света да създадат същото.
Мохамед Шахим, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите

Механизмът ще се ползва в няколко промишлености, в това число произвеждане на стомана, цимент, алуминий и торове. Той ще влезе в действие от 1 октомври и има плануван временен интервал. 

Според Европейската стоманодобивна асоциация са нужни спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява лоялна конкуренция по отношение на фирмите отвън Европейски Съюз.  

 
През идващите осем години се чака нашият бранш да влага към 30 милиарда евро за декарбонизация, само че би трябвало да остане и конкурентоспособен.
Адолфо Айело, Европейска стоманодобивна асоциация

Депутатите в Европейския парламент утвърдиха и основаването на Социален фонд за климата, който би трябвало да подсигурява обективен климатичен преход за всички жители на Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР