Европейският парламент обсъди за пореден път противоепидемичните мерки, въведени от

...
Европейският парламент обсъди за пореден път противоепидемичните мерки, въведени от
Коментари Харесай

Казаха дали противоепидемичните мерки са законни

Европейският парламент разиска за следващ път противоепидемичните ограничения, въведени от страните в Европейски Съюз. Евродепутатите показаха опасения, че ограниченията опонират на върховенството на закона и главните права.

Парламентарната група на Европейската национална партия уточни, че типът на ограниченията следва да се дефинира от учените, а политиците са виновни за спазването на законността.

Според социалистите и демократите ограниченията слагат демокрацията на тестване и натоварват ръководещите с изключителна отговорност. В някои страни ръководещите се възползват, с цел да лишават съществени права, както се случва в Унгария и Полша, показаха от тази парламентарна мощ.

Групата "Обнови Европа " означи, че болшинството от жителите в Европейски Съюз са уверени в потребността от ограниченията. Някои държавни управления цинично се възползват от пандемията за властническо ръководство, прибавиха либералите.

Зелените показаха, че свободата на изложение и на медиите в някои страни от Европейски Съюз е била лимитирана и измежду негативните образци дадоха ограниченията, подхванати в региони с ромско население в България.

Според Европейските консерватори и реформатори някои държавни управления употребяват пълномощия, които в нормални времена биха били възприети като корист. Според тях тук-там в Европейски Съюз се следят дейности, присъщи за диктатури като Куба и Венецуела. Не са единствено в Полша и Унгария, само че и в Испания, се подхващат противоконституционни дейности, постанова се цензура, оправдана с битката с дезинформацията, показаха от тази парламентарна група.

Европейската обединена левица съобщи, че рестриктивните мерки водят до неправда и нарушение на главните свободи.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс уточни, че всички страни от Европейски Съюз са въвели ограничения за ограничаване на главните свободи и в някои случаи това слага под въпрос върховенството на закона.

Мерките би трябвало да подлежат на парламентарен контрол. Устойчивостта на правосъдните системи е подложена на тестване, пандемията очерта потребността от ускорено прекосяване към електронно правораздаване, добави еврокомисарят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР