Европейският парламент иска да бъдат въведени универсални правила за ръчния

...
Европейският парламент иска да бъдат въведени универсални правила за ръчния
Коментари Харесай

Ще спрат ли авиокомпаниите да таксуват за ръчен багаж?

Европейският парламент желае да бъдат въведени универсални правила за ръчния багаж, който може да се качва на борда на самолетите. Общите условия за размера, тежестта и типа на ръчния и записания багаж водят до по-голяма бистрота за пътуващите със аероплан, съгласно резолюция, утвърдена от членовете на Екологичен потенциал. От друга страна, другите правила и скритите разноски затрудняват доста сравняването на цените, изключително във връзка с ръчния багаж.

Началото на полемиката беше сложено от петиция на немски пасажер, който се оплака от другите разпореждания на авиолиниите. През последните години от ден на ден самолетни компании започнаха да събират спомагателни такси за ръчен багаж. В някои случаи гратис се позволяват единствено дамски чанти или дребни раници. Стивън Бергер, старши правист в потребителската организация " Beuc ", съобщи, че актуалната обстановка е " неуместна " за пасажерите.

През август в Испания стартира следствие на няколко нискотарифни превозвачи по отношение на таксите за ръчен багаж и други спомагателни такси, като да вземем за пример за  избора на избрани места, написа европейското издание “Политико ”. " Чрез тази процедура на делене на услугите и таксуване на пасажерите с в допълнение за тях, тези компании оферират доста конкурентни цени в рекламите си ", съобщи испанското министерство, което им дава " привилегирована " позиция в резултатите от търсачките. Но това също по този начин значи, че пасажерите в последна сметка могат да платят доста повече от в началото оповестената цена на полета.

Ръчният багаж е " безвъзвратен съставен елемент ” от пътуването

В резолюцията си Европарламентът се базира на решение на Съда на Европейския съюз от 2014 година, в което се показва, че ръчният багаж се смята за " безвъзвратен съставен елемент " от транспорта на пасажери и че за него не могат да се събират спомагателни такси, в случай че тежестта и размерът му " дават отговор на рационалните условия ".

Освен това другите правила на съответните самолетни компании водят до комплициране, закъснения и разногласия сред пасажерите и личния състав, разясняват евродепутатите. Те обявиха, че инспекциите на размера на ръчния багаж, осъществявани от личния състав на изхода към самолета, постоянно са случайни и демонстрират, че " другите размери на безплатния багаж са непотребни ". Членовете на Екологичен потенциал приканиха за единни и транспарантни цени и идентични условия за всички самолетни компании.

Резолюцията на Европейския парламент не е правно обвързваща. Тя обаче има политическа тежест, защото в този момент Европейската комисия е призована да показа съответни политически ограничения за осъществяване.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Най-младият водач в света е единствено на 10 години

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР