Европейският футбол ще обсъжда днес тежки и важни въпроси. Ръководството

...
Европейският футбол ще обсъжда днес тежки и важни въпроси. Ръководството
Коментари Харесай

Европейският футбол ще търси днес отговори на тежки въпроси

Европейският футбол ще разисква през днешния ден тежки и значими въпроси. Ръководството на УЕФА ще беседва с членовете си в търсене на решения.

В основата са последствията от прекъсването на мачовете на континента поради ограниченията против разпространяването на ковид.

Най-напред спря италианската Серия А, а по-късно и други шампионати, измежду които и българската Първа лига.

Неяснотата по кое време още веднъж ще могат да се играят мачове, съчетана със сгъстения календар на дуелите във вътрешните шампионати и евротурнирите, понижават мощно опциите за избор пред управлението на УЕФА. Съществен е и въпросът за провеждането на Евро 2020, което е централното събитие за европейския футбол тази година.

Очакванията са Евро 2020 да бъде отсрочено за 2021 година Турнирът е плануван да се организира от 12 юни до 12 юли, в 12 страни из целия континент, като концепцията на УЕФА е по този начин да се означи 60-ата годишнина от първото европейско състезание.

 Очакванията са вътрешните шампионати да получат период да завършат до края на юни
© LAP.BG

Очакванията са вътрешните шампионати да получат период да завършат до края на юни

Една от опциите е, при отсрочване на европейското, вътрешните клубни шампионати да получат период да се довършат до края на юни. Същата концепция ще се разиска и за мачовете от Шампионската лига и Лига Европа. Там към този момент има предложение, в случай че няма задоволително време, вероятно елиминациите да са в един мач на безпристрастен терен. Друга опция е от четвъртфиналите да се провежда минитурнир в един град до установяване на първенеца.

Спирането на футбола трансформира радикално промишлеността. Клубовете остават с лимитирани доходи за неопределен срок и това слага в риск някои от тях. Заради ситуацията се чака да бъде разискван и въпросът за валидността на правилото, съгласно което в случай че футболист не получи заплатата си два месеца, може да приключи контракта си едностранно.

Има и въпроси за това при какви условия ще се довършат шампионатите. В наредбата за Първа лига няма разказан сходен случай за прекъсване на шампионата. Целта в България ще е най-малко да се изиграят срещите от постоянния сезон, когато всички тимове ще са се срещали по два пъти при разменено посещение и при потребност ще може да се направи извънредно класиране. Остава отворен въпросът дали и по какъв начин ще приключи Купата на България.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (566)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР