Европейските страни планират да затегнат санкциите срещу Русия, като обмислят

...
Европейските страни планират да затегнат санкциите срещу Русия, като обмислят
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: ЕС обмисля нови санкции на руски банки


Европейските страни възнамеряват да затегнат глобите против Русия, като обмислят новите ограничения да бъдат насочат към повече банки и към разширение на санкционната мрежа до спомагателни членове на фамилии на съветски олигарси и усилване на рестриктивните мерки върху потреблението на криптовалути за отбягване на към този момент наложени финансови ограничавания, заяви в сряда " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки дипломати и публични лица, осведомени с въпроса.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3497
Според финансовото издание това е част от нов пакет от ограничения, ориентирани към усилване на западния напън върху съветската стопанска система, оповестяват пред " Уолстрийт джърнъл " неназовани дипломати и публични лица, осведомени с полемиките.

Сред ограниченията, които сега се разискват от представители на Европейски Съюз, е по какъв начин да се разгърне " черният лист " на блока за битка с прането на пари, ориентиран към страни, които оказват помощ на Русия за заобикаляне на западните наказания.

Според " Уолстрийт джърнъл " обаче към момента няма идно решение по въпроса.

Очаква се Европейската комисия да показа нов план за наказания идната седмица. Предложението ще би трябвало да бъде утвърдено от всички 27 страни членки на съюза.

Преди дни Съединени американски щати и Европейският съюз се договориха за съставяне на взаимни работни групи, целящи да подсигуряват, че глобите, които към този момент бяха оповестени против Русия поради нейното навлизане в Украйна, могат да бъдат дейно приложени. Трансатлантическите старания включват работа за оказване на напън върху трети страни, които вършат допустимо съветски олигарси и компании да реалокират активи, намиращи се отвън Русия, към места, които не попадат в обсега на западните наказания, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР