Европейските производители на автомобили са силно притеснени от потенциален недостиг

...
Европейските производители на автомобили са силно притеснени от потенциален недостиг
Коментари Харесай

Нова заплаха за автомобилната индустрия - недостиг на магнезий

Европейските производители на коли са мощно обезпокоени от евентуален дефицит на различен значим за тях материал - магнезият. Металът, който се употребява дружно с алуминий, с цел да направи транспортните средства по-леки, се добива основно в Китай, а азиатската страна постанова ограничавания на сходни производители, с цел да задържи нездравословните излъчвания под надзор. Заместител за магнезия липсва, а към 75% от продуктите, за чието произвеждане се употребява примитивен алуминий, не биха били използваеми без магнезия. Автомобилният бранш не е единственият, който може да бъде обиден, като производството на самолети и електрониката също може да пострадат, оповестява Reuters.

През септември на предприятията за разтопяване на метала в Китай, който е виновен за 85% от международното ползване на магнезий, им беше подредено да понижат производството си на половина, като това се случва в година, в която търсенето на метала е по-високо от нормалното, демонстрират данни на Международната асоциация за магнезия. Китайското правителстсво неотдавна разреши на някои компании да усилят добива си, само че това е извънредно незадоволително за покриване на световното търсене. " Тези съкращения съставляват едно от най-големите забавяния на доставките, които алуминиевата промишленост в миналото е изпитвала. Трябва да се има поради, че те се случват през година, през която следим мощен растеж на търсенето ", сподели основният изпълнителен шеф на Alcoa Рой Харви пред вложители.

Автомобилният бранш наподобява ще бъде най-силно обиден, като подалият оставка чешки министър председател Андрей Бабиш, чиято партия не съумя да събере болшинство в Народното събрание след изборите при започване на октомври, разказа евентуалната обстановка за сектора като " бедствена ". Общо заявление на няколко от най-големите индустриални асоциации в Европа, измежду които European Aluminium, Асоциацията на европейските производители на коли (ACEA) и Metal Packaging Europe, предизвестява, че техните ресурси от метала може да свършат още в края на този месец. Асоциациите приканват Европейския съюз да предприеме ограничения, с цел да не разреши този процес на събитията.

Положението при автомобилните производители е малко по-различно, като Stellantis и BMW не считат, че казусът е неотложен и техните равнища на продуктивност ще се запазят. Volkswagen обаче е на другия полюс, очаквайки сериозен дефицит на метала. " В момента не можем да предвиждаме дали дефицитът на магнезий, който несъмнено ще се случи съгласно проектите, ще бъде по-голям от дефицита на полупроводници ", сподели Мурат Аксел от Volkswagen пред Reuters.
Реклама
Намирането на различни източници на магнезий се оказва сложна задача, като повода е превъзходството, която Китай е открил над пазара. Израел и Русия са страните, които биха могли да се опитат да запълнят дефицита, само че това наподобява като непостижима за тях задача. По-евтиният метод за рандеман на магнезий, който се употребява в Китай, е повода азиатската страна да стане толкоз огромен състезател на пазара, като те са виновни и за затварянето на десетки предприятия за разтопяване в Европа и Съединени американски щати при започване на века.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР