Европейските компании са намалили производството на торове поради недостиг на

...
Европейските компании са намалили производството на торове поради недостиг на
Коментари Харесай

Forbes: В Европа назрява и друга криза освен енергийната

Европейските компании са понижили производството на торове заради дефицит на съветски природен газ и високите цени на силата, заяви Forbes.
" Това е последното от поредицата " достижения " на Европейски Съюз по „ прострелването на личния си крайник ", показва изданието.

При производството на азотни торове европейските компании употребяват природен газ, само че цените на синьото гориво се покачиха внезапно след прекъсването на " Северен поток ". Поради това предприятията би трябвало да понижат размерите на произвеждане, изяснява изданието.

Негативно въздействие върху неналичието на торове оказват и глобите, наложени против Москва. Въпреки че не не разрешават вноса им от Русия, те лимитират опцията за произвеждане и доставка до другите страни, показва изданието.

Западните страни са изправени пред възходящи цени на силата и скок на инфлацията заради налагането на наказания против Москва и политиката на отвод от съветското гориво. След повишаването на горивата, най-вече на газа, промишлеността в тези страни значително загуби своите конкурентни преимущества. Ситуацията с индустриалната рецесия засегна и други браншове на стопанската система.

В същото време Русия не е получила никакъв отговор на предлагането си да доставя безвъзмездни торове на нуждаещите се страни, сподели съветският президент Владимир Путин. Той обърна внимание на обстоятелството, че западните ограничавания върху доставките на съветски енергоносители, храни и торове на международните пазари засягат най-вече изцяло почтени страни, разрастващи се и най-бедните.

„ И в този подтекст върхът на цинизма е, че даже нашата оферта гратис, желая да подчертая това, да прехвърлим гратис 300 хиляди (тона) съветски торове, блокирани в европейските пристанища заради наказания, до страни, нуждаещи се заради наказания към момента остава без отговор. “

„ Те не желаят да разрешават на нашите компании да печелят пари, само че ние желаеме да ги раздадем гратис. Поне да ги раздадем гратис на страните в потребност. Но не. И няма нищо, няма отговор на това “, сподели Путин на церемонията по връчване на акредитивните писма на задгранични посланици.

Президентът на страната на срещата на върха на ШОС съобщи, че Руската федерация е подготвена да трансферира гратис на разрастващите се страни 300 000 тона съветски торове, насъбрани в пристанищата на Европейския съюз, и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш неведнъж беше осведомен за това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР