Европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да

...
Европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да
Коментари Харесай

Борисов предлага товарите от ЕС за Турция да влизат с български камиони

Европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, с цел да минават гладко към южната ни съседка. Това ще предложи министър председателят Бойко Борисов на съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира в четвъртък вечерта, разгласи той по време на ревизия с вътрешния министър Младен Маринов на военното летище " Узунджово ", което от петък става буферен паркинг за тежкотоварните коли, пътуващи за Турция.

Министър-председателят означи, че Турция смята единствено България за сигурна страна и не изисква от българските водачи да стоят под 14-дневна карантина.



Заради засилените ограничения за сигурност против разпространяването на ковид, на граничните пунктове на България с Турция от дни има километрични опашки, където стоят водачи без храна и вода.

" Над 400 тира повече от предходния ден са минали поради това, че ние не можем да ги стопираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-големият контролнопропускателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция ", разяснява министър-председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР