Европейските избори са важни за България, защото от хората, които

...
Европейските избори са важни за България, защото от хората, които
Коментари Харесай

Елена Йончева: Можем да осъдим Борисов чрез избори

Европейските избори са значими за България, тъй като от хората, които ще изпратим в Екологичен потенциал, зависят доста значими за страната ни неща. Това сподели лидерът на листата на Българска социалистическа партия за идните европейски избори Елена Йончева на среща с поданици на регион "Слатина " в столицата, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Тя добави, че тези избори са значими и тъй като ще бъдат избор на съмнение към ръководещите и ГЕРБ.

„ Спечелим ли тези избори, печели цяла България. Важно е не просто да победим ГЕРБ, а да отстраним политическия модел, който те създадоха”, разяснява Йончева.

Тя изясни, че България има 17 места в Екологичен потенциал, само че това дали са малко или доста, зависи доста от хората, които ще изпрати народът ни там и това- към коя политическа група ще принадлежат. Елена Йончева добави, че групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал има доста триумфи в този мандат. „ Един от тях е въпросът с двойните стандарти, който подехме ние тук в Народното събрание, а те го продължиха в Брюксел. Затова колкото по- огромна мощ имат българските евродепутати в групата на социалистите, толкоз по-добре за България. Ние се борим и ще се борим за правдивост, по-добър живот и против двойните стандарти”, безапелационна бе тя.

Пред жителите на Слатина Елена Йончева сподели още, че макар голямата помощ, която получаваме от Европейски Съюз, поради режима у нас, ние сме третирани като второкласен хора и Европа би трябвало да разбере за това. Тя бе безапелационна, че силата на българските представители в Екологичен потенциал се обезсмисля, в случай че нямаме мощно държавно управление, което да работи за хората. Народният представител даде образец с пакета „ Мобилност”, който по думите й, не може да бъде решен в интерес на България в европарламента.

„ Имаше късмет той да бъде решен на високо равнище по време на европредседателството. Правителството, обаче не искаше да влиза в спор с европейските ни сътрудници, а единствено да си направи ПР”, съобщи Елена Йончева.

Във връзка с напускането на Народното събрание от Делян Добрев, Елена Йончева разяснява, че оставката му е вследствие на една дълга борба, която се е водила с обстоятелства и документи. „ Това е една дребна победа, тъй като оставката на Делян Добрев сподели, че правдивост може да има”, безапелационна бе тя. Йончева добави, че другата дребна борба, която е спечелила, е това, че осъди премиера Бойко Борисов за неистина.

„ Беше ни ясно, че няма по какъв начин да не го осъдим, тъй като той не просто излъга, тъй като всички сме привикнали да го чуваме сутринта да споделя едно, на обяд друго, а вечерта трето, а това, че под тази неистина мина една предизборна кампания”, разяснява още Йончева.

Тя бе безапелационна, че всички българи можем да осъдим Борисов посредством избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР