Европейските диспечери на въздушното движение ще дадат предимство на военните

...
Европейските диспечери на въздушното движение ще дадат предимство на военните
Коментари Харесай

Всички военни самолети на НАТО са с приоритет пред цивилните в небето на Европа

Европейските диспечери на въздушното придвижване ще дадат преимущество на военните и транспортните самолети на НАТО над гражданските при ръководство на въздушния трафик над Европа, заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в заключителната конференция на срещата на министрите на защитата на блока, представен от ТАСС и " Дойче Веле ".

" За сигурността на нашите жители би трябвало да можем да прехвърлим нашите сили бързо, без значение какво се изисква за това . Ето за какво през днешния ден взехме решение, че военните самолети на НАТО ще получат предпочитано обслужване и поддръжка. Този план се назовава " бърза въздушна подвижност ", разяснява той.

" Мисиите на НАТО ще разполагат със специфични знаци на съюза , които ще им дадат приоритет във въздушния трафик в Европа , което стана допустимо с помощта на тясното съдействие сред НАТО и Евроконтрол, който обезпечава надзор на въздушното придвижване над всички европейски страни ", добавя Столтенберг.
 Столтенберг приветства решенията на Турция и Съединени американски щати за Сирия, не прави оценка тези с Русия
Столтенберг приветства решенията на Турция и Съединени американски щати за Сирия, не прави оценка тези с Русия

НАТО разисква хибридни закани и отбрана на цивилен далекосъобщения

Коментарите на Столтенберг за Северна Сирия са изключително къси . " Вчера имахме задълбочена полемика ", сподели той и признава, че " съдружниците имат разнообразни гледни точки ".

Испания, който загатна за вероятното евакуиране на системите за противовъздушна защита от Турция , съобщи след срещата на върха, че няма да го направи . Министърът на защитата Маргарита Роблес сподели, че Мадрид ще се съгласи на шестмесечно удължение на мандата , в случай че Анкара изиска такова.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че Съединените щати обмислят да изпратят американски войски и бронирани машини назад в Северна Сирия - откакто се отдръпнаха и проправиха пътя за турската интервенция - за отбрана на нефтените залежи, следени от сирийските кюрди.

Столтенберг е запитан за придвижването на войските в региона, само че отблъсна въпроса: " Няма искане за разполагане на войски на НАТО в Северна Сирия и по тази причина ще се въздържа да разясня обособени съдружници ".
 Тръмп плаши със наказания, макар че има и военна мощност, в случай че Турция стреля по кюрди
Тръмп плаши със наказания, макар че има и военна мощност, в случай че Турция стреля по кюрди

Еспър разгласи, че Съединени американски щати пращат танкове в Дейр ез-Зор, за отбрана на нефтените залежи

Относно предлагането на немския министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер за основаване на " зона за сигурност " от интернационалната общественост към границата с Турция, Столтенберг приветства предложенията за политическо решение , като се има поради, че " обстановката в Сирия е не е устойчива ".

" Обсъдих това предложение с немския министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер. Тя също разиска това с други съдружници по време на срещата ", сподели Столтенберг.

" Мисля, че всички приветстваме оферти, които могат да ни оказват помощ да реализираме прогрес по места в Северна Сирия. И ние приветстваме, че следим понижаване на насилието, само че имаме потребност от по-трайни и устойчиви решения . "

Столтенберг признава, обаче, че " към момента остава да се свърши доста работа по многочислените детайлности, както и да се получи нужната политическа поддръжка ", преди предлагането на Крамп-Каренбауер да влезе в действие.
 Външният министър на Германия смъмри военния министър за предлагането за Сирия
Външният министър на Германия смъмри военния министър за предлагането за Сирия

В началото на седмицата Анегрет Крамп-Каренбауер предложи зона за сигурност в Северна Сирия

Относно Афганистан, министрите на защитата разискаха изборите предишния месец, а Столтенберг похвали афганистанските сили за сигурност за ролята им в поддържането на мира по време на вота. Той прикани всички страни да " упражняват успокоение и въздържаност " по време на продължителния развой на броене на гласовете.

Запитан за съкращаването на войските и опцията за овакантяване напълно на Афганистан, Столтенберг сподели, че НАТО не желае да остане вечно, само че също по този начин акцентира, че продължава разгръщането в собствен личен интерес .

" Не желаеме да останем в Афганистан по-дълго от нужното , само че в това време, в случай че напуснем рано цената може да бъде доста висока ", сподели Столтенберг, първо, тъй като афганистанците ще страдат от ръцете на талибаните и второ поради рискът от отваряне на вратата за терористични групи като ДАЕШ .

" Ситуацията в Северна Сирия и Афганистан е доста друга , тъй като в никакъв случай не е имало мандат или задача на НАТО в Северна Сирия . Това е напълно друго нещо, що се отнася до Афганистан. Защото ние сме в Афганистан като директен резултат от 9/11 . Съгласихме се да се позовем на член 5 вследствие на нападението против Съединени американски щати ", сподели Столтенберг.

" Затова мисля да сравня задачата на НАТО в Афганистан с държанието на някои съдружници - само че не доста - в Северна Сирия, не е почтено, защото те не са едно и също нещо . "
 Ердоган вижда нахлуване против Турция и загатна за чл.5 на НАТО за взаимна отбрана
Ердоган вижда нахлуване против Турция и загатна за чл.5 на НАТО за взаимна отбрана

Британия и Германия са дезинформирани, а Алиансът да избере - Турция или терористи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР