Европейските банки трябва да се подготвят за нарастваща неплатежоспособност, по-големи

...
Европейските банки трябва да се подготвят за нарастваща неплатежоспособност, по-големи
Коментари Харесай

Висшият банков надзорник в Европа предупреждава за по-трудни времена

Европейските банки би трябвало да се приготвят за възходяща несъстоятелност, по-големи геополитически опасности и разтърсвания в енергоемките браншове, предизвести новият основен банков надзирател на еврозоната.

Клаудия Бух, която стана ръководител на надзорното звено на Европейската централна банка през януари, сподели в изявление за Financial Times, че банките „ към момента не са излезли от гората “, макар че се появиха в, както сподели тя, „ добра позиция “ след Пандемия от Covid-19 и пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.

Увеличението на референтния лихвен % от ЕЦБ до рекордните 4 % за справяне с възходящата инфлация предходната година „ към момента би трябвало да си пробие път финансовата система “, сподели Бух, добавяйки, че банкрутите и неизпълненията на заеми евентуално ще продължат да нарастват известно време.

„ Просто е извънредно малко евентуално да имаме интервал на структурна смяна, в който да няма нарастване на неизпълненията, " тя сподели. Европейските „ индустриални райони ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР