Европейските антимонополни регулатори обвиниха Apple, че ограничава достъпа на конкурентите

...
Европейските антимонополни регулатори обвиниха Apple, че ограничава достъпа на конкурентите
Коментари Харесай

ЕС обвинява Apple, че ограничава достъпа на конкуренти до нейна технология

Европейските антимонополни регулатори упрекнаха Apple, че лимитира достъпа на съперниците до нейната технология за NFC чип. Този ход може да докара до голяма санкция за производителя на iPhone и да го принуди да отвори своята система за мобилни разплащания към други играчи, написа CNBC.

Европейската комисия съобщи, че изпратила обвързваните с обвиняването документи до Apple, в които в детайли разказва по какъв начин компанията е злоупотребила с господстващото си състояние на пазара на мобилни портфейли за устройства, ползващи мобилната операционна система iOS. „ Имаме индикации, че Apple е лимитирала достъпа на трети страни до основни технологии, нужни за създаването на конкурентни решения за мобилни портфейли на устройствата на Apple ", съобщи еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

По думите в документите, изпратени до американския софтуерен колос, се показва, че авансово е открито, че Apple може да е лимитирала конкуренцията в интерес на личното си решение Apple Pay.

Компанията твърди, че ще продължи да работи с Европейската комисия. „ Apple Pay е единствено една от многото варианти, налични за европейските консуматори що се отнася до осъществяването на заплащания, и подсигурява еднакъв достъп до NFC, като в същото време задава водещи в промишлеността стандарти за дискретност и сигурност ", гласи изказването на Apple.

източник: investor.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР