Европейските акции се повишиха днес, възстановявайки се леко от 6-седмично

...
Европейските акции се повишиха днес, възстановявайки се леко от 6-седмично
Коментари Харесай

Европейските акции подскочиха от надежди за търговска сделка САЩ-Китай

Европейските акции се покачиха през днешния ден, възстановявайки се леко от 6-седмично дъно, откакто вложителите се надяваха, че Съединените щати и Китай към момента ще могат да разрешат горчивия си търговски спор, даже когато плануваното тарифно повишаване в Съединени американски щати на китайския импорт влезе в действие, осведоми Ройтерс.

Индексът STOXX 600 се повиши с 0.9%. Паневропейският показател, който през тази седмица е бил кондензиран от паники в търговията, остава на най-големия си седмичен спад през тази година.

Чувствителният към търговията немски DAX също се увеличи с 1.1%, до момента в който индикаторът за колебливост на сините чипове в еврозоната отслабна от четиримесечния връх.

Тарифното нарастване на китайските артикули на стойност 200 милиарда $ пристигна в средата на двудневните договаряния сред водещите американски и китайски договарящи, с цел да се опита да избави неуверена договорка, целяща преустановяване на комерсиална война сред най-големите международни стопански системи. "Фактът, че двете страни са се договорили да продължат договарянията през днешния ден, допуска вяра, че връзката сред двете сили не се е влошила окончателно ", сподели Джаспър Лоулър, началник на изследването на фючърсните брокерски компании London Capital Group.

Търговският оптимизъм и скокът на акциите на Bechtle помогнаха на технологиите да водят ралито измежду европейските подсектори, които бяха по-високи. Bechtle скочи с 9%, откакто немският снабдител на IT-системи регистрира близо 30% нарастване на тримесечните си доходи и удостовери прогнозата си за цялата година.

Междувременно показателят на най-големия производител на цимент в света Lafarge Holcim се увеличи с 3%, откакто компанията се съгласи да продаде интервенциите си във Филипините в договорка на стойност 2,15 милиарда $.

Сред книжата на самолетните компании, акциите на Air France се покачиха, откакто превозвачът регистрира 9,2% растеж на пасажерите през предишния месец. Междувременно показателят на IAG на British Airways също скочи, откакто повтори прогнозата си за облага през 2019 година.

Акциите на главната френска група на летищата ADP се сринаха за втори следващ ден, поради проектите за обществено гласоподаване на процеса на приватизация. Финансовият министър на Франция съобщи, че остава зает с приватизацията на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР