Европейските акции се оцветиха в червено по време на търговията

...
Европейските акции се оцветиха в червено по време на търговията
Коментари Харесай

Понижение на европейските борси след удължения до средата на април локдаун в Германия



Европейските акции се оцветиха в алено по време на търговията във вторник предвид на растящия брой новозаразени с ковид на остарелия континент и снадки доникъде на април локдаун в Германия, което възобнови инвеститорските опасения за по-бавно от предстоящото икономическо възобновяване от пандемията.

Общият европейски показател Stoxx Europe 600 се намалява с 0,5%, отстъпвайки за трета поредна сесия на търговия от едногодишния връх, доближат на 18-и март.

Негативно въздействие на европейските тържища оказват и въведените от и наказания и контрасанкции.

Немският фондов показател DAX 30 също се намалява с близо 0,5%, откакто канцлерът Ангела Меркел оповести, че, като по време на Великденските празници сред 1-ви и 5-и април ограничаващите ограничения ще бъдат даже още по-стриктни - цялостен локдаун.

" Целта на ограниченията е да се прекъсне експоненциалния напредък на третата вълна на Covid-19 ", уточни Меркел.

Коронавирусните инфекции нарастват в цяла Европа, а ходът в Германия пристигна, откакто Австрия анулира проектите си да отвори още веднъж след Великден, а Париж влезе в едномесечен локдаун в края на предходната седмица.

Анализаторът на CMC Markets Майкъл Хюсън съобщи пред MarketWatch, че началото на седмицата на европейските пазари е белязано от опасения, че " трета вълна в Европа ще забави икономическото отваряне и ще го отсрочи към средата на лятото “.

Френският фондов показател CAC 40 се намалява с 0,55%, италианският MIB с 0,7% и испанският Ibex-35 с 0,15%.

Британският показател FTSE100 губи 0,25% от цената си най-много вследствие на изказване на здравни министър Мар Ханкок, че, които пътуват за отмора зад граница преди края на месец юни.

Тази вест докара до мощно поевтиняване на акциите на самолетните и туроператорски компании, като акциите на нискотарифните самолетни компании easyJet и Jet2 (собственост на British Airway), както и на водещия туроператор TUI поевтиняват с близо 4 на 100.

Третата вълна на Covid-19 в Европа и затегнатите поради нея противоепидеични ограничения преди Великденските празници се отразяват мощно отрицателно и на акциите на въздухоплавателните и туристическите компании на остарелия континент. Акциите на Air France-KLM поевтиняват с 2,5%, на  Lufthansa - с блзо 4%, на Ryanair с 3,65% и на  InterContinental Hotels Group с 1,5%.

Междувременно акциите на Volvo поевтиняват с цели 7%, откакто производителят на камиони предизвести нощес, че производството през второто тримесечие на 2021 година ще почувства " доста " отрицателно влияние от световния дефицит на полупроводникова техника.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР