Европейски служители смятат, че след опита за убийство министър-председателят на

...
Европейски служители смятат, че след опита за убийство министър-председателят на
Коментари Харесай

Смут сред европейците след покушението над Роберт Фицо

Европейски чиновници считат, че след опита за ликвидиране министър-председателят на Словакия Роберт Фицо, който се опълчи на военната помощ за Киев и участието на страната в НАТО, може да се " озлоби “ и да стартира от ден на ден да подкопава работата на Алианса. Това оповестява английският вестник Financial Times, като се базира на свои източници.

Брюксел се притеснява, че Фицо ще се трансформира в " по-разрушителна мощ в границите на НАТО, като Орбан, който забави влизането на Финландия и Швеция “, акцентират от редакцията.

Изданието напомня, че още преди покушението Фицо дружно с Орбан се противопоставяха на кандидатурата на настоящия министър председател на Нидерландия Марк Рюте за поста общоприет секретар на НАТО. Освен това словашкият министър председател не един път е показал топлите връзки към Путин и в никакъв случай не е разкритикувал до момента режима в Русия. Нещо повече - той не крие ненапълно антиевропейските си настроения, употребявайки близка реторика до тази на унгарския министър председател Виктор Орбан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР