Европейски конвой на свободата“ възнамерява да блокира Брюксел на 14

...
Европейски конвой на свободата“ възнамерява да блокира Брюксел на 14
Коментари Харесай

Брюксел се готви за „Европейски конвой на свободата“ на 14 февруари

„ Европейски ескорт на свободата “ има намерение да блокира Брюксел на 14 февруари и да провежда многохиляден митинг против рестриктивните мерки поради Covid-19, оповестява изданието „ Политико “.

Целта е цялостно парализиране на столицата на Европа, твърди изданието. Полицията е в цялостна подготвеност за възможни вълнения, само че признава, че е са напълно наясно с проектите на протестиращите.

Намерението е навръх Свети Валентин в Брюксел да дойдат стачкуващи от цяла Европа. Протестиращите към момента не са подали молба до управляващите в града, както изисква законът, съобщи кметът Филип Клоз.

Не е ясно какъв брой стачкуващи ще се съберат от 27-те страни членки на Европейски Съюз в Брюксел, само че десетки хиляди души са прекарали седмици в обмисляне на митинга на 14 февруари, отбелязва „ Политико “.

Много от тях са употребили криптирани услуги за известия като Телеграм, с цел да възнамеряват направления, да споделят логистична поддръжка и да съберат пари за стремежи от тях напън над евроинституциите, сочи обзор на изданието на над 30 канала в Телеграм, свързани с идния митинг.
Вчера протестиращи против Covid рестриктивните мерки в Ница и Препинян оповестиха желанието си да поемат към Париж и Брюксел в границите на така наречен Европейски ескорт на свободата.
Организаторите са въодушевени от „ Конвоя на свободата “, който от дни блокира канадската столица Отава. Сходна акция започнаха тази седмица и протестиращи в Уелингтън, Нова Зеландия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР