Европейската централна банка подготвя банките за възможна подкрепена от Русия

...
Европейската централна банка подготвя банките за възможна подкрепена от Русия
Коментари Харесай

Извънредно предупреждение до всички банки в ЕС: Готви се мощна кибератака

Европейската централна банка приготвя банките за допустима подкрепена от Русия хакерска атака, защото напрежението с Украйна нараства, твърди " Ройтерс ", цитирайки двама души, осведомени с въпроса.

Сега ЕЦБ, ръководена от някогашния френски министър Кристин Лагард и която надзирава най-големите европейски кредитори, е в подготвеност за опасността от хакерски атаки против банки, подхваната от Русия, споделят източниците.

Докато регулаторът беше фокусиран върху елементарните измами, които процъфтяваха по време на пандемията, рецесията в Украйна пренасочи вниманието към хакерските атаки, осъществени от Русия, сподели един от тях, добавяйки, че ЕЦБ е разпитвала банките за равнището на тяхната отбрана.

Банките организираха " кибервоенни учения ", с цел да тестват способността си да отхвърлен офанзива, споделя още той. ЕЦБ, която уточни като един от целите си оправянето с киберсигурността, отхвърля да разяснява.

Подобни опасения се отразяват по целия свят. Департаментът на Ню Йорк за финансовите услуги популяризира предизвестие до финансовите институции в края на януари. В него се приказва за възможни ответни хакерски атаки, в случай че Русия нахлуе в Украйна и бъдат задействани наказания на Съединени американски щати, показва отделът на Thomson Reuters за следене активността на регулаторите.

По-рано тази година голям брой украински уеб страници бяха наранени от киберудар, който остави предизвестие " да се страхувате и да очаквате най-лошото ", тъй като Русия е събрала войски покрай границите на Украйна. Службата за държавна сигурност на Украйна съобщи, че е видяла признаци, че офанзивата е обвързвана с хакерски групи, свързани с съветските разследващи служби. Кремъл неведнъж отхвърли съветската страна да има нещо общо с хакерството по света и съобщи, че е подготвена да си сътрудничи със Съединените щати и други за битка с киберпрестъпността.

Регулаторите в Европа са в нараснала подготвеност. Британският народен център за киберсигурност предизвести огромните организации да засилят своята резистентност на киберсигурност на фона на задълбочаващото се напрежение към Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР