Европейската централна банка планира да засили изкупуването на облигации през

...
Европейската централна банка планира да засили изкупуването на облигации през
Коментари Харесай

Лагард: ЕЦБ засилва изкупуването на облигации през второто тримесечие на годината

Европейската централна банка възнамерява да ускори изкупуването на облигации през второто тримесечие на годината по Пандемичната стратегия за незабавни покупки.

Това разгласи президентът на банката Кристин Лагард.

Програмата остава в размер от 1 трилион и 850 милиарда евро до март 2022 година или колкото време е належащо, с цел да се овладеят икономическите последствия от рецесията с ковид.

Водещите лихви на EЦБ останаха непроменени - на рекордно ниските си равнища.

Сред факторите за покачването на инфлацията в Еврозоната е краят на краткотрайното понижаване на Данък добавена стойност в Германия, само че най-много повишаването на петрола, разяснява Кристин Лагард. Помолена да разяснява пакет от близо два трилиона евр, гласуван от Съединените щати, Лагард съобщи:

" Мисля, че ние вземаме под съществено внимание нежеланото нарастване на доходността по държавните облигации, което следим през последните седмици. Част от него може да отдадем на упованията за инфлация и растеж на стопанската система в Съединените щати. Много бих желала ние да бъдем по-бързи на фискалния фронт тук, в Еврозоната ".

Франкфурт предвижда стесняване на стопанската система на Еврозоната през първото тримесечие, само че ускорение по-късно до растеж от 4 на 100 от тази година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР