Европейската централна банка (ЕЦБ) остави непроменена паричната политика по време

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) остави непроменена паричната политика по време
Коментари Харесай

ЕЦБ остави лихвите на рекордно ниски нива

Европейската централна банка (ЕЦБ) остави непроменена паричната политика по време на срещата си през април, заемайки метод на изчакване след решението от предишния месец да прави незабавни покупки на облигации със доста по-високи темпове през интервала април-юни, заяви Investor.bg.

Лихвените проценти остават на рекордно ниски равнища, като банката ще продължи да прави чисти покупки на активи по програмата за незабавни покупки при пандемия (PEPP) с общ пакет на стойност 1,85 трлн. евро, като те ще продължат най-малко до март 2022 година, се споделя в известие на ЕЦБ.

Лихвените проценти по главните интервенции по рефинансиране и лихвените проценти по пределното кредитно облекчение и депозитното облекчение ще останат непроменени надлежно на равнища от 0,00%, 0,25% и -0,50%.

Управителният съвет чака главните лихвени проценти на ЕЦБ да се задържат на настоящето си или по-ниско ниво, до момента в който вероятностите за инфлацията не се приближават към ниво, задоволително близко, само че под 2% в границите на прогнозния интервал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР