Европейската телекомуникационна индустрия вероятно ще види актуализирани правила за широколентова

...
Европейската телекомуникационна индустрия вероятно ще види актуализирани правила за широколентова
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Телекомуникационният сектор ще види одобрение на широколентовите правила следващия месец, тъй като внедряването на 5G в Европа изостава

Европейската телекомуникационна промишленост евентуално ще види обновени правила за широколентова инфраструктура, утвърдени при започване на февруари, защото разпространяването на 5G в целия Съюз остава ниско.

Ревизията на Европейската комисия на разпоредбите за широколентов достъп, Законът за гигабитовата инфраструктура (GIA), би трябвало да завърши по време на договарянията с Европейски Съюз на 5 февруари, сподели депутатът, отговарящ за досието в Европейския парламент, пред Euronews.

GIA, препоръчан през февруари 2023 година, е част от напъните на Комисията за ускорение на внедряването на мрежи с огромен потенциал, в това число 5G и оптични нишки. Наборът от правила включва и способи за хармонизиране на процедурите за издаване на разрешителни за разрастване или надграждане на мрежите в целия блок. Понастоящем разпоредбите за телекомуникациите са релативно фрагментирани в целия Европейски Съюз заради националните пълномощия.

На първия политически трилог, който се организира през вчерашния ден (25 ян...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР