Европейската служба за борба с измамите препоръча България да възстанови

...
Европейската служба за борба с измамите препоръча България да възстанови
Коментари Харесай

Искат да върнем европарите за жп проект у нас

Европейската работа за битка с измамите предложи България да възвърне 38 милиона евро и да се спре изплащането на София на още 92 милиона евро по план за рационализация на ж.п. линията сред Костенец и Септември.

Причината,според ОЛАФ, са всевъзможни нередности в реализирането на плана, като се позволява липса на механически потенциал на утвърдените реализатори или илюзия при представянето на финансовите им благоприятни условия.

Службата се базира и на настоящото следствие на Европейската прокуратура, която подозира злоупотреби с европейски средства и пране на пари, свързани освен с плана за линията Костенец -Септември, а и с жп линията Оризово -Михайлово, чието възобновяване се прави оценка на 111 милиона евро.

В хода на това следствие преди две седмици бяха осъществени обиски в София, Бургас, Варна, Стара Загора и Пазарджик. Задържани бяха двама души. От Европрокуратурата оповестиха тогава, че вследствие на фиктивни преводи за кухи компании 5 милиона лв. са попаднали в ръцете на лица с престъпни досиета.

 istock istock
Съобщено бе и за идни разпити на чиновници на Националната компания " Железопътна инфраструктура ", която е бенефициент по две жп плана.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР