Европейската комисия заяви в понеделник, че затварянето на границите не

...
Европейската комисия заяви в понеделник, че затварянето на границите не
Коментари Харесай

Брюксел: Затварянето на граници не е най-добрият начин да се спре коронавирусът

Европейската комисия съобщи в понеделник, че затварянето на границите не е " най-хубавият метод " да се ограничи разпространяването на ковид в европейската зона за свободно пътешестване, съобщи " Ройтерс ".

Говорител на Комисията сподели, че всички гранични ограничения би трябвало да са добре координирани, с цел да не се утежни рецесията като се затруднят доставките на храна и медицински артикули.

Междувременно Елисейският замък заяви, че в идните часове ще бъдат задействани ограничения по външните граници на Европейския съюз, за което са се договорили френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел и ръководителите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел.

След диалог по телефона с Меркел и други публични лица от Европейски Съюз Макрон насочи рецензии към едностранните ограничения за граничен надзор, наложени от някои страни членки на Европейски Съюз в опит да се спре разпространяването на ковид.

Дискусията сред Меркел и Макрон пристигна откакто Германия реши краткотрайно да вкара граничен надзор по границите си с Австрия, Швейцария, Франция, Люксембург и Дания от понеделник.

Развитието на обстановката по света в действително време следете тук, а в България - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (529)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР