Европейската комисия защити своята политика на разпределение на ваксините срещу

...
Европейската комисия защити своята политика на разпределение на ваксините срещу
Коментари Харесай

ЕК защити политиката си на разпределение на ваксините

Европейската комисия отбрани своята политика на систематизиране на имунизациите против ковид, откакто в събота шест страни от Европейски Съюз, измежду които и България, се оплакаха, че дозите не се раздават заслужено, съобщи Ройтерс.

В общо писмо до Комисията и Европейския съвет водачите на Австрия, България, Латвия, Словения и Чехия, към които по-късно се причисли и Хърватия, желаеха въпросът да бъде разискван.

В отговор Европейска комисия сподели, че дозите се разпределят съразмерно съгласно числеността на популацията на обособените страни и като се взимат поради епидемиологичните данни. Разпределението зависи от държавните управления на страните членки, увери тя в изказване.

Европейска комисия означи, че гъвкавата политика, контрактувана от 27-те, разрешава на страните, които са в по-тежка епидемиологична обстановка, да получат достъп до повече дози, в случай че други страни се съгласят да не вземат полагащите им се бройки.

Връщането към пропорционалното систематизиране на имунизациите зависи от страните членки, акцентира Европейската комисия и даде да се разбере, че самата тя избира този способ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР