Европейската комисия започна обществена консултация относно нови действия, които да

...
Европейската комисия започна обществена консултация относно нови действия, които да
Коментари Харесай

Еврокомисията обсъжда контрабандата на мигранти

Европейската комисия стартира социална консултация по отношение на нови дейности, които да бъдат подхванати на ниво Европейски Съюз за справяне с контрабандата на мигранти. Комисията приканва за присъединяване всички заинтригувани страни, жители и организации, и изключително хора, които са претърпели или са били наранени от контрабанда. С консултацията се цели приемане на противоположна връзка за нови дейности в региона на обмена на информация, полицейското и правосъдно съдействие, превеждането през граница, в това число с потреблението на обществени мрежи, предварителната защита и повишение на осведомеността, съдействието с страни отвън Европейски Съюз и интернационалните организации, както и отбраната на правата на мигрантите.

Консултацията ще продължи 8 седмици, до 14 май. Резултатите ще послужат за основа на идния План за деяние на Европейски Съюз за битка с контрабандата на мигранти за интервала 2021—2025 година Планът ще се основава на предходни начинания на Европейски Съюз за подсилване на Европол, като да вземем за пример Европейския център за битка с контрабандата на мигранти и усъвършенстван продан на информация посредством Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (известна като EMPACT), Европейската мрежа от чиновници за връзка по въпросите на имиграцията и звеното на Европейски Съюз за сигнализиране на нелегално наличие в интернет.

Като част от Новия пакт за миграцията и убежището, показан през септември 2020 година, Комисията издаде насоки по отношение на Директивата за установяване на подкрепяне на противозаконното влизане, прекосяването и пребиваването, в които настоятелно приканва страните членки да създадат разграничаване сред филантропичната помощ и улеснението на противозаконното влизане или директно прекосяване, и уточни също по този начин, че ще направи оценка на успеваемостта на Директивата за глобите против работодатели, с цел да се дефинира нуждата от по-нататъшни дейности. Комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон разгласява и специфична публикация, в която се предизвикват всички заинтригувани страни да вземат участие в консултацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР