Европейската комисия внесе предложението за нова извънредна макро-финансова помощ за

...
Европейската комисия внесе предложението за нова извънредна макро-финансова помощ за
Коментари Харесай

ЕК внесе предложението за извънредна финансова помощ за Украйна до 1,2 млрд. евро

Европейската комисия внесе предлагането за нова изключителна макро-финансова помощ за Украйна до 1,2 милиарда евро. То е вследствие на отправената по-рано молба от управляващите на страната и директни диалози сред председателката Урсула фон дер Лайен и украинския президент Володимир Зеленски.

Помощта ще бъде предоставена под формата на дълготрайни заеми при извънредно удобни условия и ще помогне на страната да поддържа макроикономическата си непоклатимост и резистентност в подтекста на нарасналата геополитическа неустановеност и нейното въздействие върху икономическата обстановка.

Бързото утвърждение от страна на Европарламента и Съвета на Европейски Съюз ще разреши на Комисията да отпусне неотложно първия транш от 600 млн. евро.

Вторият ще бъде провиснал след позитивна оценка на напредъка от страна на управляващите в страната за краткосрочните ограничения по разнообразни политики.

Паралелно Еврокомисията реши доста да усили плануванаъа помощ за Украйна за тази година под формата на безплатни средства за подсилване на държавността и устойчивостта на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР