Европейската комисия вече официално изисква да намалим консумацията на енергия

...
Европейската комисия вече официално изисква да намалим консумацията на енергия
Коментари Харесай

Санирайте и само така ще бием Путин!

Европейската комисия към този момент публично изисква да понижим потреблението на сила тази зима с 10%, а в пиковите часове - най-малко с 5%.

Това е един от методите да отвърнем на газовия рекет на Путин, който в последно време е толкоз “надежден ” снабдител на сила за Европа, че е подготвен да унищожи даже инфраструктура за нея, която самичък е упорствал да се построи, пише .

Но санирането може да понижи потреблението на сила за отопление с 30% и това е единствено нужният най-малко, с цел да финансира Брюксел повишението на енергийната успеваемост на жилищните здания.

Реално, като топлоизолираме жилищата си, ние можем да понижим отоплението и с 50, и даже със 70%. Ако помещението е с южно ревю, а цялата постройка е санирана, на процедура въобще не е належащо в него да се включва отопление. И тук не става дума за тези 18-19 градуса, за които на европейците в страни като Австрия и Германия им изясняват, че е доста здравословно.

При предходната национална стратегия за повишение на енергийната успеваемост хората даже откриха, че могат да понижат на половина отоплението, без въобще да се усещат некомфортно. Не е за занемаряване и фактът какви нездравословни излъчвания спестяваме.

С други думи, санирането е един от най-ефективните способи да понижим потреблението на сила. И с това - да дадем отпор на Путин.

Може някому да звучи като лозунга от ранния социализъм “Всяко създадено яйце - гвоздей в ковчега на империализма ”, само че при сегашната действителност просто сме принудени да търсим всевъзможни способи да понижим потреблението на енергоносители.

Санирането е просто най-безболезненият метод и не изисква нито да се къпем по-рядко, нито да се завиваме с одеяла у дома и да мръзнем. Поне на този стадий изисква единствено да реализираме общо единодушие със съседите и да прочетем задоволително деликатно разпоредбите за кандидатстване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР