Европейската комисия ще предостави на Украйна средства за борба с

...
Европейската комисия ще предостави на Украйна средства за борба с
Коментари Харесай

ЕС зарадва Украйна, какво изпраща

Европейската комисия ще даде на Украйна средства " за битка с опасности за публичното здраве като химически, биологически, радиологически и нуклеарни закани ", се споделя в изказване на институцията за медиите, представено от ДПА.

Медицинско съоръжение, защитни и профилирани средства " са на път към Украйна ", съобщи комисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич. " Европейският съюз обезпечи 300 000 профилирани защитни костюма, 5600 литра обеззаразители и 850 броя техника за интервенции по обеззаразяване ", добави представителят на комисаря.

Предоставената здравна техника включва монитори, инфузионни помпи и машини за изкуствено дишане, както и защитни средства за медиците, като маски и престилки.

" Болничните и медицински чиновници в Украйна работят под обстрел и би трябвало да създадем всичко по силите си да им предоставим нужните принадлежности за избавяне на човешки живот ", акцентира Ленарчич. 

Средствата, поискани от украинското държавно управление, са на обща стойност от 11,3 милиона евро, се споделя в изказването. Те се дават от незабавни ресурси на Европейски Съюз, намиращи се в Румъния, Унгария, Швеция, Германия, Гърция и Дания. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР