Европейската комисия ще отхвърли плана на Италия за националния бюджет

...
Европейската комисия ще отхвърли плана на Италия за националния бюджет
Коментари Харесай

ЕК ще отхвърли бюджетния план на Италия

Европейската комисия ще отхвърли проекта на Италия за националния бюджет по-късно този месец, в случай че държавното управление в Рим не промени цифрите за недостига, оповестиха представители на Европейски Съюз пред EURACTIV.com.

Италия разгласи, че дефицитът ще доближи 2,4 на 100 от Брутният вътрешен продукт през идната година. Въпреки че е в границите на разпоредбите на Европейски Съюз, бюджетният недостиг е три пъти по-висок от предходната цел на държавното управление.

Вчера италианският вицепремиер Матео Салвини разказа ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси като " същинските врагове на Европа ", откакто двамата разкритикуваха новия бюджетен проект на Рим.

Междувременно италианският финансов министър Джовани Триа съобщи, че държавното управление на Италия има намерение доста да понижи държавния дълг. Пред Народното събрание той прикани за " градивни полемики " с Юнкер, който по-рано разгласи, че в случай че Италия желае особено отношение, това може да значи завършек на еврото.

Триа също повтори, че бюджетният недостиг за 2019 година се възнамерява да бъде 2,4%, а за идващите две години надлежно 2,1% и 1,8 на 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР