Европейската комисия ще наложи забрана за износа на украинско зърно

...
Европейската комисия ще наложи забрана за износа на украинско зърно
Коментари Харесай

ЕК налага забрана за износа на украинско зърно за Румъния

Европейската комисия ще наложи възбрана за износа на украинско зърно и маслодайни култури за Румъния до 5 юни, заяви румънският министър на земеделието Петре Дая, представен от Ройтерс.

Румъния не доближи до налагането на възбрана, до момента в който Полша, Унгария, България и Словакия започнаха едностранни стъпки за отбрана на локалния си пазар от навлизането на украински селскостопански артикули, напомня организацията.

Миналия месец Европейската комисия съобщи, че ще предприеме незабавни „ превантивни ограничения “ за пшеницата, царевицата, слънчогледа и рапицата, като компенсира локалните фермери и разреши влизането на зърно от Украйна в петте източноевропейски страни единствено в случай че е за експорт за други страни от Европейски Съюз или за останалия свят.

Дая сподели, че ограниченията на Европейската комисия ще бъдат приложени при изискване, че страните отдръпват едностранните си забрани. В противоположен случай, в случай че не бъде реализирано единодушие, Комисията ще наложи възбрана съответно за износа за Румъния, съобщи той.

„ Румъния ще бъде предпазена посредством решение на Европейската комисия и ще получи отплата за фермерите “, сподели румънският министър на земеделието след срещи в Брюксел и Люксембург, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР