Европейската комисия ще изпрати три самолета за гасене на пожари

...
Европейската комисия ще изпрати три самолета за гасене на пожари
Коментари Харесай

ЕК ще изпрати три самолета за гасене на пожари в Турция

Европейската комисия ще изпрати три самолета за гасене на пожари в Турция. Това съобщи европейският комисар за ръководство при рецесии Янез Ленарчич, съобщи в. " Дейли Сабах ". 

Ленарчич уточни в Туитър, че Европейски Съюз показва цялостната си взаимност с Турция по отношение на продължаващата й битка с горските пожари в страната. 

Испания ще изпрати два самолета за гасене на пожари, а Хърватия един. Европейският комисар за ръководство при рецесии благодари на Испания и Хърватия за съдействието им. 

" Европейските управляващи поддържат непрекъснат контакт с Турция по отношение на битката й с пожарите. Мислите ни са с турските жители, изгубили обичаните си хора, както и със смелите хора, които дават най-хубавото от себе си в битката с пожарите. Готови сме да окажем още подпомагане ", сподели Ленарчич. 

Горски пожари не престават да бушуват в три окръга в Турция. Осем души починаха при бедствието, стотици бяха ранени. Смята се, че измежду главните аргументи за пожарите са високите температури и мощните ветрове. Властите обаче не изключват и версиите за палежи и за бойкот от страна на бойци от терористичната формация ПКК (Кюрдска работническа партия).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР