Европейската комисия съжалява за днешното решение на британския парламент, се

...
Европейската комисия съжалява за днешното решение на британския парламент, се
Коментари Харесай

Еврокомисията: Следва Великобритания да напусне без сделка на 12 април

Европейската комисия съжалява за днешното решение на английския парламент, се показва в изказване на институцията след третото отменяне на съглашението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че Европейският съвет одобри на 22 март решение, съгласно което в този момент следва Англия да напусне без съглашение на 12 април. Англия би трябвало да уточни какво следва преди тази дата и да го заяви на Европейския съвет, разяснява Европейска комисия.

Днес опцията за разлъка без договорка наподобява евентуална. Европейски Съюз се приготвя за това от декември 2017 година и е изцяло подготвен за това развиване, се добавя в изказването. Комисията прибавя, че отдръпване на Англия без съглашение може да се чака в среднощ на 12 април.

Европейски Съюз ще остане обединен. Ползите от съглашението за отдръпване, в това число преходният период, няма да бъдат сменени при никакви условия при овакантяване без съглашение. Частични съглашения не са вероятни, декларира Европейска комисия.

Европейският съвет ще заседава изключително на 10 април поради днешното решение на английския парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР