Европейската комисия работи в тясно сътрудничество с шведското и предстоящото

...
Европейската комисия работи в тясно сътрудничество с шведското и предстоящото
Коментари Харесай

ЕК отново изразява подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенген

Европейската комисия работи в тясно съдействие с шведското и идното испанско председателство за приемането на България и Румъния в Шенген допустимо най-бързо тази година. Това се споделя в отчет за положението на Шенгенското пространство, който Европейската комисия показа през днешния ден. Според Европейска комисия Румъния и България постоянно са били съществени участници в непрекъснатото развиване на достиженията на правото от Шенген и по тази причина е извънредно време Европейски Съюз да извърши уговорката си да даде на двете държави-членки пълноправно участие в Шенгенското пространство.

Еврокомисията още веднъж акцентира, че двете страни са механически подготвени се причислят към Шенгенското пространство. В отчета се напомнят резултатите от доброволните задачи, извършени в България и Румъния през октомври-ноември 2022 година, които са удостоверили, че двете страни не престават да дават отговор на нужните условия за използване на шенгенското законодателство и ползват най-новите достиженията на пространството за свободно придвижване.

В отчета на Европейска комисия се споделя още, че чакането по границите води до дълги опашки от транспортни средства и камиони, до увеличение на разноските, понижена конкурентоспособност за бизнеса, спиране на веригите за доставки и понижени доходи за туристическия бранш. Несигурността, обвързвана със закъсненията на границите и административната тежест, може да обезсърчи задграничните вложения и да подкопае икономическото и обществено доближаване сред страните членки, считат специалистите на Европейска комисия. Според тях има и екологични разбори, които сочат, че годишно се отделят 46 000 тона CO₂ заради непремахването на контрола по вътрешните граници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР