Европейската комисия публикува правила, които могат да позволят на част

...
Европейската комисия публикува правила, които могат да позволят на част
Коментари Харесай

Предложение на ЕС: Част от водорода, произведен от ядрени системи, да се смята за възобновяема енергия

Европейската комисия разгласява правила, които могат да разрешат на част от водорода, създаден в нуклеарни енергийни системи, да извършва задачите на Европейски Съюз за възобновима сила. Това е победа за " проядрената " Франция, заяви Ройтерс, представен от БНР.
В двумесечен период страните от Европейски Съюз и законодателите могат да възразят против разпоредбите или те ще влязат в действие.
От Брюксел към този момент дефинираха три типа водород, които ще се зачитат от задачите на Европейски Съюз за възобновими източници.
Те включват водород от индустриални мощности, непосредствено свързани с нов генератор на възобновима електрическа енергия, и такива, които одобряват зареждане от мрежата, в случай че локалната електрическа зона е имала осреднен над 90-процентен дял от възобновима сила през последната година.
Съоръженията могат и да поемат зареждане от мрежата в райони, които дават отговор на ограничаване за ниски излъчвания на въглероден диоксид (CO2), които са основани на нуклеарна сила. Преди това производителят би трябвало да подпише и дълготрайно съглашение за закупуване на електрическа енергия с снабдител на възобновима електрическа енергия в техния район.
Водородът е в основата на проектите на Европа за декарбонизация на тежката индустрия. Целта на въведените правила е да подтикват вложителите и промишленостите да преминат от водород, създаден от изкопаеми горива, към водород, създаден вместо това от възобновима електрическа енергия.
Спорът сред Франция и Германия какво е " възобновима сила " съгласно Европейски Съюз сподели разликите в визиите. Едните считат, че нуклеарните горива не би трябвало да се включват, припомня Ройтерс.
Изискването към производителите или непосредствено да употребяват новоинсталирана възобновима сила, или да подпишат дълготрайно съглашение за закупуване на ток на нови локални планове за възобновима сила, цели да спре производителите на водород да изсмукват действителен потенциал за възобновима електрическа енергия, което може да рискува да усили производството на изкопаеми горива, с цел да отговори на общото търсене на сила, отбелязва Ройтерс.
Спорът сред страните по отношение на основания на нуклеарни източници водород към този момент забави договарянията по новите цели на Европейски Съюз за възобновима сила, които би трябвало да бъдат възобновени във вторник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР