Европейската комисия призова няколко страни, сред които България, Франция и

...
Европейската комисия призова няколко страни, сред които България, Франция и
Коментари Харесай

Брюксел иска България и още 8 страни да побързат с климатичните си планове

Европейската комисия прикани няколко страни, измежду които България, Франция и Германия, да показват бързо проектите си за енергетиката и климата, които считат да приложат, с цел да понижат газовете с парников резултат до 2030 година в Европейски Съюз, съобщи " Франс прес ", като се базира на източник от Европейска комисия.

Страните членки имаха период до края на 2019 година да предадат окончателните си проекти, с цел да улеснят използването на уговорките, поети от Европейски Съюз в границите на Парижкото съглашение за климата.

През юни Европейска комисия сподели, че първите показани планове на проекти от страни членки за допринасяне за задачите на Европейски Съюз в битката против климатичните промени към момента могат да бъдат доизпипани.

Европейски Съюз пое уговорката да понижи с 40 % парниковите си излъчвания до 2030 година, съпоставено с равнищата от 1990 година Но Еврокомисията на Урсула фон дер Лайен желае да реализира още повече и засяга понижаване с 50 % и дори с 55 %. Тя се надява да може да предложи тези числа на страните членки през лятото, тъй че да има време да се ревизира европейският ангажимент преди идната интернационална конференция за климата в Глазгоу в края на 2020 година

Досега 19 страни от Европейски Съюз са показали националните си проекти, съгласно еврокомисаря по енергетиката Карди Симсон. Деветте закъсняващи са Франция, Германия, Испания, Ирландия, България, Люксембург, Румъния, Словения, както и Обединеното кралство, което излезе от Европейски Съюз предходната седмица.

Брюксел прецизира, че писмо е било пратено тази седмица от заместник-председателя на комисията Франс Тимерманс и от Кадри Симсон на съответните министри на страните членки, които към момента не са показали проекта си. В писмото се акцентира, че е значимо тези проекти да бъдат показани бързо на Европейска комисия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР