Европейската комисия предупреди за сериозни трудности и очаквани прекъсвания в

...
Европейската комисия предупреди за сериозни трудности и очаквани прекъсвания в
Коментари Харесай

Очакват се проблеми с транспорта и лекарствата заради Brexit

Европейската комисия предизвести за съществени компликации и предстоящи спирания в транспортните връзки сред континента и Англия, както и за краткотраен дефицит на медикаменти и медицински произведения, създавани на Острова, поради Brexit.

Според Брюксел седмица преди излизането на Англия от Европейски Съюз всички жители и компании би трябвало да вземат насериозно прогнозите и да възнамеряват активността си.

Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз в 24 ч. българско време идния петък, в случай че до тогава английският парламент не одобри съглашението за изискванията за овакантяване с Европейски Съюз или Тереза Мей не успее да убеди европейските водачи в сряда за нова пролонгация.

Еврокомисарят за превоза Виолета Булц заяви, че Европейски Съюз ще удължи с 6 до 12 месеца документите за сигурност на английските превозвачи по въздух, суша и море, само че единствено, в случай че Лондон направи това за европейските. Транспортът ще обезпечава единствено минимални услуги, като не всички полети, влакове и фериботи по разписание ще се движат. До 5 месеца ще бъдат прекратени и карго каботажните транспорти.

Комисията е поела от името на Европейски Съюз 7 транспортни уговорката за другите типове превоз, с цел да не пресечен връзките, само че Булц съобщи, че те “няма и не могат да компенсират резултата от излизане без съглашение ”.

“Мерките са лимитирани до няколко области, в които е належащо да се защитят витални ползи и имат краткотраен темперамент ”, акцентира комисарят.

Компании, регистрирани в Кралството като Ryanair и Iberia би трябвало да защитят европейските стандарти, с цел да могат да продължат да реализират вътрешноевропейски полети след Brexit да вземем за пример. Булц увери, че се работи с авиопревозвачите, с цел да съумеят да приключат процедурите до 12 април.
Предвижда се, че изключително в първите седмици ще има огромни закъснения и доста анулирани полети, влакове и кораби, както и дълги опашки по границите за инспекции на документите.

Вицепрезидентът на Комисията Юрки Катайнен също сигнализира за вероятни компликации при вноса на медикаменти, храни и животни, защото след напускането вносът от Обединеното кралство ще се третира като външен за Европейски Съюз и ще бъде подложен на по-строг надзор и условие да дава отговор на европейските стандарти.

Катайнен съобщи, че излизане без съглашение ще е “много унищожителен ” макар подготовката. Той ще засегне вносът на медикаменти и медицински произведения от Англия, както и на храни, растения и животни.

Тъй като Обединеното кралство повече няма да е задължено да съблюдава европейските стандарти за сигурност, а създаваните във Англия повече няма да се наблюдават за сходство с европейските правила. Все отново Комисията се надява, че пациентите ще могат да си получават в точния момент медикаментите и е подготвена да съветва лекарите по какъв начин да се оправят с възможни спирания и забавяния на доставките. За медицинските произведения - 80% от записаните във Англия за прилагане в Европа към този момент са трансферирани към Европейски Съюз. За да предотврати дефицити Брюксел ще позволи на страните да внасят и несертифицирани за Европейски Съюз произведения, до момента в който пазарът се стабилизира.

Държавите, които ще бъдат най-силно наранени от Brexit - Ирландия, Франция, Белгия, Холандия и Дания са наели в допълнение 2000 митничари, които да работят на граничните пунктове, откакто бъде прекратено свободното придвижване на хора и артикули. Те ще бъдат ангажирани със санитарните и митнически инспекции на английски импорт и на идващите от Острова на Континента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР