Европейската комисия представи план-график на зеления преход за туризма в

...
Европейската комисия представи план-график на зеления преход за туризма в
Коментари Харесай

ЕК представи план за зелен и цифров преход в туризма в ЕС

Европейската комисия показа план-график на зеления преход за туризма в границите на Дните на индустрията на Европейски Съюз. Планът е основан дружно с участниците в туристическия отрасъл. В него в детайли се разказват основните дейности, задачите и изискванията за реализиране на екологичния и цифровия преход и дълготрайната резистентност на бранша.

В план-графика са заложени ограничения в двадесет и седем области, сред които: вложение в кръговост за понижаване на потреблението на сила и вода, генерирането на боклуци и замърсяването, като в същото време се отговори по-добре на възходящото търсене на резистентен туризъм. Подобряване на практиките за продан на данни, с цел да се даде опция за нови новаторски туристически услуги и да се усъвършенства устойчивото ръководство на дестинациите. Сред задачите е също вложение в умения, с цел да се подсигурява съществуването на квалифицирана работна мощ и привлекателни кариери в туристическата екосистема.

Активното включване на всички участници в бранша ще бъде от основно значение за триумфа на екологичния и цифровия преход. В тази връзка Комисията започва онлайн изследване, приканващо туристическата общественост в Европейски Съюз да показа информация за своите самостоятелни и групови задължения и да изрази интерес към взаимна работа по реализирането на прехода. Комисията ще работи със заинтригуваните страни за ориентиране, поддръжка и следене на напредъка на прехода.

Този план-график на прехода е първият, сбъднат като част от по-широкообхватно деяние, оповестено в актуализацията на промишлената тактика, в която Комисията прикани промишлените екосистеми да ускорят екологичната и цифровата промяна и да покачат устойчивостта на европейската стопанска система.

По мотив план-графика за зеления преход в туризма, комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи: „ Изключително съм удовлетворен, че през днешния ден можем да ви представим резултата от месеците на съдействие сред всички заинтригувани страни. Като работихме дружно, представихме обща визия за туризма в Европейски Съюз и постигнахме единодушие по отношение на методите за реализирането ѝ. Този план-график ще дефинира програмата за европейския туризъм за идващото десетилетие. Днес бих желал да приканя всички заинтригувани страни да се причислят към процеса на взаимно осъществяване “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР