Европейската комисия предложи в сряда (29 юни) да се забрани

...
Европейската комисия предложи в сряда (29 юни) да се забрани
Коментари Харесай

Важно за пушачите! Какво забрани Европейската комисия


Европейската комисия предложи в сряда (29 юни) да се забрани продажбата в Европейски Съюз на ароматизирани нагрявани тютюневи произведения - т.е. единствено тези, които са със видим аромат или усет, друг от тютюневия, оповестява.

Забраната ще обхване единствено продукти като нагрявани тютюневи изделия и няма да засегне електронните цигари или други артикули за вейпинг, които съдържат единствено никотин и създават дим. Нагретите цигари постоянно се преглеждат като опция на други тютюневи произведения, защото по-ниската температура, при която работят сходните на химикалка устройства, им разрешава да не изгарят тютюна или да създават пушек, когато се употребяват. 

Те обаче нносят сериозни рискове за здравето, свързани с използването на тютюн.

Неотдавнашно изследване на Комисията сподели 10% нарастване на продажбите на нагрети тютюневи произведения допълнително от пет държави-членки, до момента в който нагретите тютюневи произведения надвишиха 2,5% от общите продажби на тютюневи произведения като цяло в района.

" Чрез премахването от пазара на ароматизирания нагряван тютюн, ние вършим още една стъпка към реализирането на нашата визия в границите на Европейския проект за битка с рака за основаване на " потомство без тютюн " с по-малко от 5% от популацията, което употребява тютюн до 2040 година ", съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду.

Според данни на Европейски Съюз ракът е втората водеща причина за гибел в блока с към 1,3 милиона смъртни случая от рак и 3,5 милиона нови случая всяка година. Приблизително 40% от жителите на Европейски Съюз ще се сблъскат с рак в даден миг от живота си, като годишното икономическо влияние се прави оценка на към 100 милиарда евро.

Европейската комисия по-рано съобщи, че желае да подсигурява, че по-малко от 5% от популацията ще използва тютюн до 2040 г. Предложението за възбрана отива за обзор до страните членки и депутатите в Европейския парламент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР