Европейската комисия потвърди препоръката си за замразяване на 65 на

...
Европейската комисия потвърди препоръката си за замразяване на 65 на
Коментари Харесай

Европейската комисия иска замразяване на финансирането за Унгария

Европейската комисия удостовери рекомендацията си за заледяване на 65 на 100 от средствата за Унгария по фондовете за доближаване. Предложението следва да бъде гласувано на 19 декември от Съвета на Европейски Съюз и с цел да бъде одобрено, следва да бъде подкрепено с квалифицирано болшинство.
Според Европейска комисия, макар подхванатите от Будапеща стъпки до момента, към момента остават подозренията, че европейските средства може да бъдат употребявани в прорез с разпоредбите на Европейски Съюз. Допълва се, че Унгария не е съумяла да приложи в период до 19 ноември квалифицираните ограничения. Комисията отбелязва, че измежду тези ограничения са въвеждането на правосъден контрол над решенията на прокуратурата.
Предложението на Европейска комисия, в началото показано на 18 септември, планува замразяването на 7.5 милиарда евро по стратегии от фондовете за доближаване.
Комисията прецизира, че е дала утвърждение за унгарския проект за икономическо възобновяване. Когато стане допустимо средствата да бъдат отпуснати, те ще послужат в това число за понижаване на зависимостта на Унгария от вноса на горива, означи на пресконферениця зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис.
В известието на комисията се разяснява, че 5.8 милиарда евро по проекта ще бъдат отпуснати, едвам откакто Будапеща извърши 27 сложени условия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР