Европейската комисия потвърди, че Европейският съюз и Италия са постигнали

...
Европейската комисия потвърди, че Европейският съюз и Италия са постигнали
Коментари Харесай

ЕС потвърди сделката с Италия за бюджета

Европейската комисия удостовери, че Европейският съюз и Италия са постигнали съглашение за противоречивия проектобюджет за 2019 година Това съобщи еврокомисарят по въпросите на еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис, представен от Агенция Франс Прес и други медии.

 Италия реализира сделка с Европейска комисия за бюджета си
Италия реализира сделка с Европейска комисия за бюджета си

Не се разкриват обаче елементи

Сделката ще разреши да се избегне процедурата при несъразмерен недостиг . В новия бюджет е очакван недостиг от 2,04%.През предходната седмица италианският министър председател Джузепе Конте предложи 2,04% недостиг.

През октомври Европейската комисия отхвърли истинския бюджетен проект на Италия, в който се дава обещание повсеместен базов приход и увеличение на пенсиите.

" Интензивните договаряния през последните няколко седмици доведоха до решение за 2019 ", разгласи Домбровскис на конференция в Брюксел.

" Решението не е идеално, само че на този стадий заобикаля задействане на процедурата при несъразмерен недостиг ", разясни той, имайки поради развой, който може да докара до налагане на огромни санкции на страна членка.

 Италия нарушава разпоредбите на Европейски Съюз за бюджета от години, упрекна Брюксел
Италия нарушава разпоредбите на Европейски Съюз за бюджета от години, упрекна Брюксел

Ситуациите с бюджета във Франция и Италия не могат да се съпоставят.

Сблъсъкът сред Брюксел и Рим породи поради проект на ръководещата коалиция в Италия за увеличение на недостига от плануваните от предходното държавно управление 0,8% от Брутният вътрешен продукт до 2,4 на 100, най-вече поради предизборни обещания да се отделят повече средства за обществени заплащания. Въпреки че е под откритата от Европейски Съюз граница от 3,0%, представители на Общността показаха терзанието си от високия дълг на Италия, който е в размер на 130% от Брутният вътрешен продукт.

През уикенда италианското държавно управление се съгласи да понижи разноските с 4 милиарда евро , с цел да реализира компромис и да избегне санкции от Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР