Европейската комисия отправя предупреждение срещу България. Това се очаква да

...
Европейската комисия отправя предупреждение срещу България. Това се очаква да
Коментари Харесай

Европейската комисия с предупреждение към България заради продажбата на гражданство

Европейската комисия насочва предизвестие против България. Това се чака да стане в специфичен отчет, който би трябвало да бъде оповестен в сряда.

Европейската комисия ще предизвести страните членки на Европейския съюз, които разрешават чужденци да получават тяхно поданство или непрекъснато жителство на тяхна територия против огромни вложения.

Според Европейска комисия тази процедура се заобикалят нужните инспекции за произхода на средствата, а това крие и сериозен риск от пране на пари, корупция и укриване на налози.

В документа се отбелязва, че единствените три страни в Съюза, които оферират поданство против вложения са България, Малта и Кипър. Това нормално се случва след направена инвестиция от даден предприемач сред 1 и 2 милиона евро.

Повече са страните, които разрешават местопребиваване против пари – общо 20, измежду които са и към този момент упоменатите 3. Тук сумите варират, като в Хърватия се дава против единствено 15 000 евро, а в Люксембург и Словакия до над 5 милиона евро.

Еврокомисията споделя, че ще образува експертна група, която ще даде до края на годината рекомендации по какъв начин да се предотвратят заплахите, произлизащи от тези схеми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР