Европейската комисия официално препоръча на ЕС да започне преговори за

...
Европейската комисия официално препоръча на ЕС да започне преговори за
Коментари Харесай

ЕК препоръча започване на преговори за членство с Македония и Албания

Европейската комисия публично предложи на Европейски Съюз да стартира договаряния за участие в Съюза с Македония и Албания. Това стана в границите на така наречен пакет " Разширение " като част от Стратегията за Западните Балкани, в който влизат отчетите за напредъка на обособените страни, които желаят да влязат в Европейски Съюз.
Брюксел показва, че за влизането на Македония ще е належащо " незабавно " да бъдат признати избрани промени, а при Албания съответно е посочена правосъдната сфера, като се натъртва на " пет основни промени ".
" Особено сме задоволени от рекомендациите на Европейска комисия да стартират договаряния за присъединение с Република Македония и Албания. Премиерът Бойко Борисов, държавното управление и дипломатическата работа на Република България работиха за това през последните месеци ", оповестиха от българското Министерство на външните работи.
Външно министерство споделя и, че въз основа на пакет " Разширение ", България ще внесе план на изводи на Европейския съвет, потвърждаващ смисъла на политиката на разширение на Европейски Съюз като основен инструмент за мир, непоклатимост, сигурност, разцвет и дълбочинна промяна на обществата в страните-кандидати и евентуални претенденти за участие. Заключенията следва да бъдат признати през юни от Съвета " Общи въпроси ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР