Европейската комисия одобри добавянето на българското саламурено сирене в списъка

...
Европейската комисия одобри добавянето на българското саламурено сирене в списъка
Коментари Харесай

ЕК добави и българското сирене като защитен продукт

Европейската комисия утвърди прибавянето на българското саламурено сирене в листата със защитени географски индикации на Европейски Съюз. То влиза в листата на близо 1650 към този момент предпазени аграрни артикули.

„ Българско бяло саламурено сирене е ферментирал млечен артикул, създаден от пълномаслено краве, овче, козе, биволско или смесено мляко с добавка на закваски, съдържащи Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, както и симбиотични закваски от бактериите Lactoba-cillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Те са получени посредством подсирване с квас за сирене, минали нужната обработка, отлежали в саламура и предопределени за консумация ”, прибавят от Европейска комисия.

Този обичаен български артикул ни популяризира по света поради потребните си свойства, сподели министърът на земеделието

Миналата седмица стана ясно, че и българското кисело мляко бе вписано в европейския Регистър на предпазените наименования за генезис и предпазените географски инструкции.

Това е осмият хранителен артикул от България със предпазено название по генезис

Сред европейските схеми за качество предпазените наименования за генезис отбелязват артикули, при които е налице най-тясна причинно-следствена връзка сред географския регион на произвеждане на продукта, с присъщите му естествени и човешки фактори, и качеството и характерностите на въпросния артикул.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР