Европейската Комисия обяви пакет от мерки за гарантиране на продоволсвената

...
Европейската Комисия обяви пакет от мерки за гарантиране на продоволсвената
Коментари Харесай

Атидже Вели: Европа дава 500 млн. евро за пряка подкрепа на земеделците

Европейската Комисия разгласи пакет от ограничения за гарантиране на продоволсвената сигурност. Това заяви евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Атидже Вели. Тя дава отговор за Общата европейска селскостопанска политика. По-късно през днешния ден в пленарната зала на Европейския парламент ще бъде дебатирана и резолюция за гарантирането на продоволствената сигурност

Атидже Вели показа част от ограниченията, препоръчани от Европейска комисия за поддръжка на земеделците в Европейски Съюз. Те плануват:

ПОДКРЕПА ЗА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ В Европейски Съюз

 синя стрелка 11 500 милиона евро ще бъдат разпределени като национални средства за директна поддръжка на земеделските производители, които са най-засегнати от по-високите разноски за първични материали и затварянето на пазарите за експорт. Страните от Европейски Съюз могат да добавят тази поддръжка до 200% с национални средства.

 синя стрелка 11 За да се оправят с компликациите с паричните потоци, с които понастоящем се сблъскват земеделските производители, на страните от Европейски Съюз ще бъде позволено да заплащат авансово по-висок % на предплатени заплащания по линия на директните заплащания.

 синя стрелка 11 Комисията ще вкара пазарни ограничения за свинското месо, имайки поради изключително сложната обстановка, пред която е изправен секторът.

 синя стрелка 11 Комисията даде изключителна и краткотрайна дерогация, с цел да разреши производството на култури върху земя, оставена под угар в границите на Европейски Съюз, като в същото време резервира цялостните размер на заплащанията за екологизиране за земеделските производители.

 синя стрелка 11 Комисията предложи нова, независима краткотрайна спешна рамка, която ще обгръща също земеделските производители, производителите на торове и рибарския бранш.

ПОДКРЕПА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В Европейски Съюз

 синя стрелка 11 Мерките за възстановяване на предлагането на съществени хранителни артикули ще оказват помощ за облекчение на ценовия напън.

 синя стрелка 11 Държавите-членки могат също по този начин да вкарат понижени ставки на налога върху добавената стойност и да предизвикват икономическите оператори да лимитират цените на дребно.

 синя стрелка 11 Държавите-членки могат да употребяват фондове на Европейски Съюз, като да вземем за пример Фонда за европейска помощ за най-нуждаещите се (FEAD), който поддържа дейностите на страните от Европейски Съюз за даване на храна и/или съществена материална помощ на най-нуждаещите се.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР