Европейската комисия обвини правителството на Унгария в кампания по дезинформация

...
Европейската комисия обвини правителството на Унгария в кампания по дезинформация
Коментари Харесай

ЕК обвини Унгария в кампания по дезинформация

Европейската комисия упрекна държавното управление на Унгария в акция по дезинформация поради обвиняванията, че Брюксел е в скришен скрит план с финансиста Джордж Сорос за увеличение на миграцията в Европа.
 
Унгария води жестока антимиграционна политика и се разгласи срещу наложителните квоти за систематизиране на мигранти . Освен това Будапеща отхвърля да подпише Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията. Напрежението в връзките с Брюксел ескалира откакто в Унгария се появиха рекламни плакати със фотографията на ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер и финансиста Сорос.
 
„ Беше взето решение да публикуваме отговор откакто унгарското държавно управление започва акция под надпис: „ Имате право да знаете какво възнамерява Брюксел “. Европейска комисия е съгласна, че жителите фактически заслужават да знаят истината за това, какво прави Европейски Съюз. Но ние считаме, че те заслужават обстоятелства, а не измислици “, се споделя в изказване на Европейска комисия.


 
По мнението на изпълнителния орган на Съюза, унгарската акция „ изкривява истината и се пробва да изобрази мрачна картина на скришен скрит план по стимулиране на миграция в Европа “.
 
„ Истината е там, че няма никаква интрига. Изявленията на унгарското държавно управление в най-хубавия случай са изцяло неточни или подвеждащи. И нищо от тях няма нищо общо с Джордж Сорос. Затова Комисията би желала да обясни този въпрос, " точка по точка ", написа Брюксел.-->
 
Европейска комисия отхвърли изказванията, че има желание да „ вкара наложителни квоти за презаселване “, като съобщи, че преселването на бежанци постоянно е било и постоянно ще бъде „ на доброволна основа “.

Европейските публични лица също не са съгласни с тезата, че желаят да " отслабят правото на държавите-членки да пазят своите граници ", да " улесняват имиграцията посредством визи за мигранти " или да " дават още повече пари на организации, които поддържат имиграцията ".
 
" Европейската комисия не има намерение да вкарва филантропични визи. Европейска комисия не сътрудничи с никакви организации, които предизвикват противозаконната миграция. Помощта от Европейски Съюз не предизвиква миграцията, а единствено оказва помощ на бежанците, които към този момент са в Гърция ", дадоха отговор от Брюксел.
 
Европейска комисия също опроверга изказванието, че " желае да понижи финансирането за страните, които се опълчват на имиграцията ", като разгласи, че финансирането от Европейски Съюз по никакъв метод не е обвързвано с поддръжката или опълчването на миграцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР