Европейската комисия обмисля възможността да забрани вноса на земеделски стоки

...
Европейската комисия обмисля възможността да забрани вноса на земеделски стоки
Коментари Харесай

Еврокомисията обмисля възможността да забрани вноса на земеделски стоки от Русия

Европейската комисия обмисля опцията да забрани вноса на аграрни артикули от Русия. Това се показва в известие на комисията във връзка телефонен диалог сред ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и премиера на Полша Доналд Туск. Двамата са разговаряли за спомагателните ограничения, които се чака Европейска комисия да разгласи по-късно през днешния ден в отбрана на европейските земеделци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според известието комисията ще предложи земеделците, които обработват земя до 10 хектара, да бъдат освободени от задължението да поддържат необработваеми площи. За тях се планува да не следват строго разпоредбите, чието нарушаване води до санкции и санкции. Тези ограничения ще влязат в действие със задна дата от 1 януари тази година.

Европейска комисия разяснява, че предлаганите ограничения са свързани с мненията на европейските земеделци, които стачкуват против намаляването на приходите си, против въздействието на вноса на аграрни артикули от Украйна на европейския пазар и за опростяване на разпоредбите за тяхната работа. След като Русия атакува Украйна преди две години, Европейски Съюз анулира вносните мита за украински артикули и улесни преноса на украинско зърно, с цел да се предотврати продоволствена рецесия по света.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР