Европейската комисия най-накрая изчисли цената по развода с Великобритания, която

...
Европейската комисия най-накрая изчисли цената по развода с Великобритания, която
Коментари Харесай

Брюксел изчисли развода си с Лондон на 52 млрд. евро

Европейската комисия най-сетне пресметна цената по развода с Англия, която преди година и половина реши с референдум да напусне Европейсикя съюз.

" Обединеното кралство ще би трябвало да заплати на Европейски Съюз 52 милиарда евро, с цел да покрие отговорностите си, поети непринудено преди Брекзит ", заяви за ТАСС дипломатически източник,, поискал анонимност.

Новината идва на фона на започващия през днешния ден четвърти кръг от договаряния сред представителите на Европейски Съюз и Англия по въпросите на Брекзит в Брюксел. Целта е да бъдат договоруени изискванията, при които Англия ще напусне Европейски Съюз в края на март 2019 година

" Обемът на финансовите отговорности на Англия за осъществяване на основни общоевропейски стратегии съгласно настоящата многогодишна финансова рамка (2014-2020 г.) възлиза на 52 милиарда евро ", споделил източникът.

По думите мутова са средствата, които са нужни, с цел да се завършат сполучливо общоевропейските стратегии, в които присъединяване взимат всички 28 страни от Европейски Съюз, в това число и Англия.

Според съветници на английския министър председател Тереза Мей Лондон е податлив да заплати най-вече 20 милиарда евро. Голямата разлика в сумите значи, че договарянията ще бъдат сложни.

Бюджетът на Европейския съюз зависи от вноските в него на страните членки и се образува на всеки 7 години. Този програмен интервал стартира през 2014 година и ще продължи до 2020 година в това число.

Така в случай че Лондон приключи внасянето на средства през 2019 година, Европейски Съюз не може да осъществя заложените в бюджета си стратегии и ще би трябвало или да ги редуцира, или да преразпредели средства в тежест на останалите членки, съобщи БГНЕС.

Въпросът за сумата, която Лондон би трябвало да изплати при излизането си от общността, е един от главните в договарянията си с Брюксел. Все още нито една от страните не е оповестила публично цифра, която желае или е подготвена да заплати.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР