Европейската комисия направи стъпка към внедряване на система за трансгранична

...
Европейската комисия направи стъпка към внедряване на система за трансгранична
Коментари Харесай

ЕС ще използва блокчейн технологията за ускорена проверка на сертификати, дипломи и удостоверения

Европейската комисия направи стъпка към внедряване на система за трансгранична инспекция на дипломи за приключено обучение и на удостоверения за добита професионална подготовка на жителите на Европейския съюз. В известие от 7 юни, от Protokol, компания, предоставяща блокчейн и Web3 решения, разкриха, че ще си сътрудничат с European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) Vector, финансиран от Европейски Съюз план за основаване на децентрализирана мрежа за трансгранични инспекции, в създаването на системата.

Тя ще бъде основана напълно на блокчейн технологията и ще има за цел да опрости и форсира процеса на инспекция и признание на документите за добита подготовка на жителите на Европейски Съюз в другите държави-членки на блока. Ларс Ренсинг, основен изпълнителен шеф на Protokol, декларира, че концепцията на плана е да се сътвори по-отворена, по-сигурна и децентрализирана цифрова инфраструктура за страните от Европейски Съюз, а и за тези отвън него:

„ Вярваме, че блокчейн и Web3 технологиите имат голям капацитет да трансформират необятен набор от промишлености и да ги приготвят за бъдещето. “

Потребителите от Европейски Съюз ще получат цифров портфейл, основан от Protokol, в който да съхраняват и употребяват своите цифрови документи, дипломи и удостоверения. Според известието в следствие в плана ще бъдат включени и други начинания на Европейския съюз, като EUeID (цифрови персонални документи) да вземем за пример, с цел да се основат условия за по-гладко взаимоотношение сред хората и организациите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР